top of page
IMG_5867
IMG_5869
IMG_5868
IMG_5870
IMG_5871
IMG_5872
IMG_5859
IMG_5865
IMG_5862
IMG_5861
IMG_5863
IMG_5856
IMG_5857
IMG_5858
IMG_5855
IMG_5850
IMG_5847
IMG_5845

Най-разпространените ползи за здравето при редовно ползване на джакузи са:
Хидротерапия :
Това е древна техника, която се използва от дълги години за лечение на болка, увеличаване на подвижността на човек и подобряване на общото физическо състояние. Комбинацията от масаж с топла вода и усещането за „потапяне”, отпуска тялото и съзнанието, намалява мускулната треска, освобождава от напрежение и стимулира оздравяването на организма.  След като се потопите изцяло във вода, губите 90% от телесното си тегло. По този начин намалявате натоварването на мускулите, които се напрегнати дори и по време на сън.

 

Помага при безсъние :
Доказано е, че потапяне в горещо джакузи вечер може да помогне за предотвратяване на безсъние. Бълбукащата вода помага да опуснете тялото си така, че да направите плавен преход към дълбок и спокоен сън. Някои изследвания показват, че спадът на температурата на тялото след излизане от топла вана, сигнализира на организма, че е време за сън.

Кръвно налягане :
След няколкоминутно накисване в топла вана, кръвоносните съдове се разширяват, което води до моментално спадане на кръвното налягане. Резултатите от различни проучвания за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания показват наличието на пряка връзка между горещата вана и нормализирането на кръвното налягане.

Диабет :
Хидротерапия във висококачествено джакузи също може да помогне за контролиране на диабета. Проучване при пациенти с диабет, които се потапят в хидромасажна вана за 30 минути на ден, 6 дни в седмицата, установява, че кръвната им захар спада с цели 13%. Това заключава, че редовната употреба на джакузи може реално да понижи кръвното налягане и нивото на кръвната захар.

Мускули и сухожилия :
Хидротерапията е идеална за спортисти, които тренират усилено. Релаксацията на мускулите е изключително важен елемент от тяхното възстановяване. За много професионални спортисти използването на хидромасажна вана след тренировки е част от техния дневен режим и подготовката за състезания. Основна полза от потапянето в хидромасажна вана е предотвратяване образуването на млечна киселина в мускулите, която е главния причинител на мускулната треска.

Справяне със стреса :
Почивка в джакузи е добър завършек на тежък работен ден. Комбинацията от цветотерапията на джакузитата и усещането за пълен релакс, за което допринася бълбукащата вода, Ви помага да отпуснете ума,  наслаждавайки се на успокояващите светлини.

bottom of page