top of page

Добромира Щерева

Ръководител на Танцов Клуб  „Фолклорен пъзел“

 

Започва да танцува народни танци на 4-годишна възраст в НЧ „Витоша“, София. През 2000г става част от новооснования ДТА „Искрица“, с който участва в концерти в България и Анталия, Турция. След това преминава във ФТА „София-6“, в който танцува от 2004г до 2014г., и с който взима участие в международни фолклорни фестивали в Испания, Италия, Йордания, Израел, Македония, Унгария, Сърбия. Печелят първи места неколкократно в конкурса „Младежта твори“, както и „Голямата танцова награда на София“.

2010г. – Отново като част от ансамбъл става два пъти световен шампион – в Бурса, Турция и същата година в Чеонан, Южна Корея.

2012г. – Второ място в Международен фолклорен конкурс в Буюкчекмедже, Турция. Първо място във фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“, с. Първомай.

2013г – Представя България в „Световното изложение на храните 2013“ в Осака, Япония, по покана на японското правителство.

През 2014г. Добромира Щерева основава Детски Танцов Клуб „Веселушко“. През 2015г. основава и Танцов Клуб „Фолклорен пъзел“. В момента учи следдипломна квалификация „Български танци“.

 

Защо народни танци?

 

Народните танци в миналото са присъствали на всички важни събития в живота на хората и са били средство за забавление. Функцията им в момента до голяма степен остава същата – те се танцуват навсякъде, където има сбирка на повече хора, и неизменно присъстват на всички празници.

Тренировката по народни танци помага за добра форма и тонус. Редовните посещения гарантират добра двигателна култура, укрепване на мускулите, подобряване на физическото състояние. В залата се създават нови познанства и добри приятелства. Колективът ни учи на работа в екип, отговорност и последователност. Не на последно място, тренировките помагат в борбата със стреса и действат разтоварващо и ободрително.

Ако имате нужда да разнообразите ежедневието си, ако искате да намерите нови приятели, ако искате да научите народни хора и танци, докато се забавлявате, заповядайте в ТК „Фолклорен пъзел“!

  • Facebook Social Icon
bottom of page